Refresh in Vilvoorde

08 Oktober 2023

Refresh in Vilvoorde

Het was een hele eer voor ons om in augustus de hele Groen-familie op bezoek te hebben in onze stad. Voor veel deelnemers was de tocht naar Vilvoorde ook een aangename ontdekking.

Velen waren verrast door de charme, de sfeer en het potentieel van de Asiat-site. Fijn ook dat onze lokale Groen-fractie even het podium kreeg om iedereen te verwelkomen. Barbara stelde hen Vilvoorde voor al de ‘boeiendste en meest uitdagende stad van Vlaanderen’!

Nadja en Jeremie lanceerden in hun voorzittersspeech een aantal uitdagende politiek voorstellen (200.000 extra sociale woningen tegen 2040!). En in de gezellige debat-arena lieten we ons inspireren door onder meer Ramsey Nasr, Petra De Sutter, Paul Goossens en de eeuwig positieve klimaatstrijder Nic Balthazar. Maar het succes van dit nieuwe Groen-zomerfestivalconcept (het was de tweede editie) is ongetwijfeld ook dat het niet alleen om politiek draait. Er was voor iedereen wat (ook de allerjongsten) en de ontmoetingen en het fijne samenzijn stonden centraal.. Tot het zaterdag om vier uur dan toch plots bakken begin te regenen…