Nieuwjaarswens van Groen-Vilvoorde (nieuwjaarskrantje 2023)

09 Januari 2023

Nieuwjaarswens van Groen-Vilvoorde (nieuwjaarskrantje 2023)

Groen wenst je een nieuw jaar waarin jij je goed in je vel voelt. Jijzelf en iedereen die je nauw in het hart draagt.

Je goed in je vel voelen? Dat doe je in een stad waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Waar we ook goed voor elkaar zorgen. De omstandigheden zitten natuurlijk niet mee. Na corona zijn er nu de oplopende energierekeningen, De wereld om ons heen is turbulent. Soms wil je de krant liever niet lezen. Velen krijgen het moeilijk. Eenvoudige oplossingen zijn er niet. Ook de mogelijkheden om vanuit ons stadsbestuur iets met positief effect voor de Vilvoordenaar te doen, zijn beperkt.

Laten we in 2023 klinken op een stad in vernieuwing, vol warme mensen die klaar staan voor elkaar.

Groen zit mee aan tafel!

We waken over elk initiatief: telt iedereen mee? Helpt dit de gewone Vilvoordenaar? We doen dat in het schepencollege, met onze schepen Barbara de Bakker. Op de politieraad stelt gemeenteraadslid Aimen Horch de scherpe vragen. Groen-voorzitter Jacques Mevis waakt mee vanuit het bestuur van Vilvoorde (ouderenzorg, thuiszorg en kinderopvang) en als ondervoorzitter van het Jan Portaels-ziekenhuis.

De zure appel

In de loop van 2023 zullen in elk geval al vele werken en werven in de stad eindelijk achter ons liggen. Voorstellen waar Groen soms jaren op heeft aangedrongen, zoals de heraanleg van de Rooseveltaan of meer investeren in de wijken, worden nu allemaal tegelijk gerealiseerd, Alles komt ineens bij elkaar. Maar zo bijten we hopelijk sneller door de zure appel. Als resultaat zal Vilvoorde groener, gezonder en veiliger zijn. Tijdens de eerste coronagolven toonde Vilvoorde een warm hart. Laat ons ook in 2023 die solidariteit tonen. In elke buurt zijn er groepen die het moeilijk hebben of het lastig krijgen. Hou een oogje in het zeil. Help elkaar waar nodig. Dan wordt Vilvoorde vanzelf een stad die zich goed in haar vel voelt.

 —Groen Vilvoorde