Maak er een groene zomer van!

23 Juli 2023

Maak er een groene zomer van!

Vrienden die al eens op bezoek komen in onze stad, staan er meestal versteld van: Er is veel meer mooie natuur in Vilvoorde dan je zou verwachten! ​

Verbaas jezelf ook eens deze zomer
Trek je wandelschoenen aan en ga op verkenning in eigen stad. Van de holle wegen in Koningslo kan je naar het mooie Tange-beekbos. Het Domein 3 Fonteinen is uiteraard een groene parel.
IOok het Park Hazeweide in de wijk Faubourg is zeker een bezoekje waard met een dierenweide en nieuwe speeltuin.
Zet een wandeling naar het Asiatpark in je agenda, bijvoorbeeld op 25 of 26 augustus, wanneer Groen daar onder de titel 'Refresh' haar jaarlijkse nationaal ontmoetingsweekend organiseert. Vanuit het Asiatpark, via het groengebied langs het kanaal en de Darse, kom je aan de prachtige Dorent, al ligt dat natuurgebied grotendeels in de buurgemeente Zemst.

Ontdek onze groene dorpen in de stad
Of trek je liever via Schoewever naar Houtem, de groene long van onze stad? Daar kan je via natuurgebied ‘De Bomputten’ een 8 kilometerlange Trage Wegenwandeling volgen die je helemaal tot in Houtembos brengt. In Peutie is er het mooie vlonderpad in Peutiebos met de historische rabatten.​

Het resultaat van 23 jaar groene schepenen
We moeten daarvoor ook een pluim te geven aan de vroegere Groen-schepenen Magda Van Stevens en Francine De Prins, die sinds 2000 heel wat natuurprojecten hebben opgezet, begeleid en gefinancierd. De vele geplante boompje worden stilaan prachtige bossen. ​Geniet maar van al dat groen!

Refresh, het zomerweekend van Groen, vindt dit jaar plaats in Vilvoorde.

Refresh, dat is ons tweedaags zomerfestival. Dat is één groot feest vol muziek en leuke activiteiten. Dat is heerlijk dansen, omver geblazen worden door interessante sprekers en bijpraten met lekker eten en drinken erbij. En jij bent ook zelf van harte welkom. Zet je alvast schrap voor een gratis tweedaags weekend vol ontmoetingen, inspiratie, workshops en feest in ons eigenste Asiat-park.
Check het programma op Groen.be !