Groen Vilvoorde. Voor een stad die iedereen verbindt  

21 Maart 2024

Groen Vilvoorde. Voor een stad die iedereen verbindt  

Deze top 4 staat al voor wat we willen tonen met onze lijst: een diverse en boeiende mix van mensen die onze stad in het hart dragen.   

Groen wil Vilvoorde vertegenwoordigen in al haar geuren en kleuren. Open en inclusief. Groen Vilvoorde stapt dan ook naar de verkiezingen met een eigen lijst en een sterk en divers nieuw team. En met veel vertrouwen. Want we gaan de uitdaging aan om ons werk in het stadbestuur ook na de verkiezingsdag van 13 oktober verder te zetten.  

Vilvoorde is sterk veranderd de voorbije jaren. Dat zie je in het straatbeeld. Dat voel je. En dat weet je ook als je de actualiteit volgt en met de mensen praat.  Groen heeft, met een gemotiveerde fractie en een sterke schepen, de afgelopen jaren een ‘groene’ stempel kunnen drukken op een hele waaier aan realisaties in onze stad.   

Al 20 jaar zit Groen mee aan tafel en hebben we onze stem laten horen. Het is belangrijk dat Groen mee aan tafel zit in het stadhuis, dat blijft onze ambitie. Groen is een bestuurspartij. We focussen op de inhoud, en stellen ons steeds constructief maar kritisch op binnen het stadsbestuur.   

Maar we kijken ook verder: Je zal ons de komende maanden tegenkomen op straat, want we gaan met iedereen in gesprek. We gaan in gesprek met Vilvoordenaars die mee willen bouwen aan een stad waar het gezond en duurzaam wonen, leven en werken. We weten dat er in onze wijken veel medeburgers wonen die zitten te wachten om op een groene, sociale en inclusieve manier bij onze stad betrokken te worden.   

Vilvoorde is intussen de meest diverse stad van Vlaanderen. Dat is ons vertrekpunt, want Groen wil Vilvoorde vertegenwoordigen in al haar geuren en kleuren. Open en inclusief. Wij houden van Vilvoorde zoals het is, zonder nostalgie. Onze blik is positief en hoopvol, onze boodschap verbindend.  

Vilvoorde is een stad die groeit, een stad die kansen biedt aan de mensen die hier geboren worden en aan de mensen die hier aankomen als nieuwkomer. We zijn niet blind voor de uitdagingen; er ligt altijd werk op de plank. Maar wat ons bindt, is dat we ons hier thuis voelen. We willen bouwen aan deze stad.   

Groen stapt daarom naar de verkiezingen met een nieuw team en met een eigen lijst. Na drie legislaturen in kartel zijn we klaar om op eigen benen te staan.   

Vandaag stellen we de top 4 van de lijst voor. Achter de schermen bouwen we die lijst rustig op; ze zal bestaan uit een mix van Groen-leden en onafhankelijke kandidaten. Samen met hen willen we bouwen aan een brede groene beweging en aan een stad die iedereen verbindt. Een stad waar iedereen kan zijn wie hij/zij is, een stad waar we ons thuis voelen.  

Huidig schepen Barbara de Bakker neemt met ambitie het lijsttrekkerschap op. Met Aimen Horch op plaats 2 en Nora Kotroo op plaats 3 op de verkiezingslijst bieden we ruimte een twee sterke jonge stemmen die volop de diversiteit van onze stad weerspiegelen. Groen-voorzitter en gemeenteraadslid Jacques Mevis sluit daarbij aan op de 4de plaats van de Groen-lijst voor 13 oktober.  Deze top 4 staat al voor wat we willen tonen met onze lijst: een diverse en boeiende mix van mensen die onze stad in het hart dragen.   

Deze legislatuur werd er heel hard gewerkt rond infrastructuur en een betere publieke ruimte. Er werd nog nooit zoveel geïnvesteerd in fietspaden, de teller staat vandaag op 14 km. Er kwamen maar liefst twee bruggen bij. Die verbinden stadsdelen fysiek, maar hopelijk ook sociaal. Via de wijkcontracten ontstaan er ondertussen in 5 wijken ambitieuze plannen en mooie realisaties, van speeltuinen tot nieuwe groene buurtplekken.   

Al dat werk is nog niet af. Ons klimaatplan kan nog een flinke versnelling gebruiken. Ontharding is een grote uitdaging waar we nog maar net aan begonnen zijn, bijvoorbeeld in Park Asiat. Onze wijken moeten plekken worden waar buren met elkaar spreken en kinderen op straat kunnen spelen. Jong en oud moet zich te voet of met de fiets veilig en zorgeloos kunnen verplaatsen door Vilvoorde. Kortom, we zetten ons in voor een stad die iedereen verbindt!