Jessika Soors in de federale kamer

19 November 2019

Jessika Soors in de federale kamer

Hoi! Als kersvers verkozene in de federale kamer van volks-vertegenwoordigers, stel ik me graag even voor.

Ik ben 31 jaar jong en woon op Kassei. Van opleiding ben ik arabist en islamoloog. Tijdens mijn studies bracht ik veel tijd door in Marokko en ben ik me gaan verdiepen in de manier waarop radicale stromingen de islam interpreteren.

Ik vind het fantastisch om de wereld te ontdekken en om na te denken over hoe we onze samenleving zo optimaal mogelijk kunnen organiseren.

​Na een aantal professionele om-zwervingen was het dus logisch dat ik in 2013 soliciteerde voor de job van deradicaliseringsambtenaar in onze stad. En ik werd nog aangeworven ook! Het was een boeiende job in een periode vol uitdagingen. In de plaats van het criminaliseren van de families van Syriiestrijders, werd in Vilvoorde volop ingezet op begeleiding en ondersteuning. Want zij zijn evenzeer slachtoffers van de situatie.

​Ook als federaal parlementslid zal ik me bezighouden met veiligheid, politie en gelijke kansen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze focus ook een meerwaarde biedt voor onze stad gezien de nabijheid van Brussel, de uitdagingen bij onze lokale politie, de groeiende diversiteit in onze omgeving. Het zijn allemaal thema's waar wij als inwoners dagelijks mee te maken krijgen.

Om die zware dossiers wat te compenseren, doe ik in mijn vrije tijd graag yoga en pilates, en geniet ik ervan om met vrienden af te spreken. Als er gefeest wordt, ben ik niet gemakkelijk van de dansvloer af te krijgen.

Kortom: stof genoeg om over te praten. Als er iemand vragen of suggesties heeft, spreek mij gerust aan of neem contact op. Dat kan on line (Facebook, Twitter, Instagram), op straat of binnenkort op een activiteit van Groen-Vilvoorde, zoals ons Groen-café op vrijdag 6 december om 20u in de koning van spanje op de Grote Markt.

Hopelijk tot dan!