Groen opent het nieuwe fietspad van de Albert I-laan

30 Oktober 2020

Groen opent het nieuwe fietspad van de Albert I-laan

Door Corona kon in mei de officiële inhuldiging van het nieuwe fietspad op de Albert I-laan niet doorgaan. Maar het fietspad ligt er wel!  Groen Vilvoorde ging daarom toch even “een lintje knippen” ter ere van dit comfortabel en veilig dubbelrichtingsfietspad

We spreken hier toch over een nieuw fietspad van 2 km: van het begin van de Albert I-laan aan de grens met Koningslo tot ongeveer de Albert I-laan nr 42. Deze route is een belangrijke functionele fietsverbinding in de stad en wordt gebruikt door heel wat fietsers voor woon- werkverkeer, ook van buiten Vilvoorde.  Het kruispunt met de James Ensorlaan wordt in de komende jaren nog aangepakt.

Het nieuwe fietspad kwam er dankzij de Werkvennootschap. In opdracht van de Vlaamse overheid investeert de Werkvennootschap in de Noordrand rond Brussel zwaar in openbaar vervoer en in betere fietsverbindingen.

Bij de stad liepen er al ‘bedankjes’ binnen voor het nieuwe stukje infrastructuur. Ook op de heraanleg van de rotonde met de Boudewijnlaan kwamen er positieve reacties.  De boom is blijven staan, maar verder ziet het kruispunt er een pak beter uit. Er wordt zelfs rekening gehouden met kruisende fietsers die bij druk verkeer elkaar wel eens voorrang moeten verlenen, met ‘haaietanden’, op de kruisende fietslanen.

Op vraag van bewoners en dankzij de Groene stem in het bestuur, is vorige week aansluitend ook een fietssuggestiestrook gelegd op de Kon. Boudewijnlaan en zijn de oversteekplaatsen aan de rotonde met de Medialaan aangepast. We zullen blijven pleiten voor een nog verdere heraanleg van de kruispunten aan de Medialaan en de Kon. Boudewijnlaan in de toekomst.